Uw voorgangers

Lees de testimonials van onze klanten!

Villes sur Auzon | Mont Ventoux

Daniel, Nicole, Ingrid en Oliver

Wij hadden graag een bestaand huis gekocht, maar na een ellenlange lijst van huisbezoeken te hebben afgewerkt, hadden we onze “coup de coeur” nog steeds niet gevonden.
Toen zijn we eens gaan rondneuzen op “Second Home” en kwamen daar in contact met Werner en Lennart. Wat ons vooral aansprak, was hun werkwijze : met artisans van ter plaatse die ook rechtstreeks door ons werden betaald, na controle door Lennart natuurlijk.
De tekeningen van een aantal van hun realisaties konden ons bekoren om ook eens een paar van hun gebouwde huizen in werkelijkheid te gaan bekijken.
We waren er zo onder de indruk van, dat we besloten om met hen in zee te gaan en hen ons eigen stekje te laten bouwen. Dan was het natuurlijk zoeken naar een terrein, moeilijker … aangezien de kinderen ook mee mochten kiezen…, maar moeilijk gaat ook en samen met hen vonden we in juni 2016 een prachtig terrein aan de voet van de Mont Ventoux in Villes sur Auzon. De administratieve molen voor de aankoop werd door Werner op gang gebracht. Nu was het de beurt aan Lennart om ons verder te gidsen tijdens het Franse bouwproces.
De keuze van onze woning was vlug gemaakt, we hadden een huis gezien dat ideaal was voor ons, dat kon aangepast worden aan ons terrein en vooral dat binnen ons budget was.
Na ruggespraak met Lennart maakten we de nodige keuzes voor de bouw en in januari 2017 konden we starten met de werken. Zoals gewoonlijk loopt niks van een leien dakje, maar voor elk probleem bestaat een oplossing en hier kan je dan zeker rekenen op de hulp van Lennart en Werner.
Om het bouwproject vlot te laten verlopen, hebben we de keuzes van eigen inbreng zoals bv. tegels, sanitair, keuken… zo vroeg mogelijk gedaan, zodat hierdoor geen stresstoestand bij het kiezen of achterstand in de bouw zou ontstaan.
Ook om administratief het project op te volgen was er een oplossing : Dropbox. Altijd door beide partijen bereikbare dokumenten, foto’s, en vooral (heel belangrijk) de kostenstaat.
Dank zij al het prachtige werk van het ganse team artisans gedurende 10 maanden, onder het wakende oog van Lennart, konden we in december al onze meubels laten leveren en met de inrichting starten.
Een lang gekoesterde droom is echt werkelijkheid geworden en nu kunnen we heerlijk genieten van de rust en de zon in ons stekje in La Douce France ! En dit alles dank zij Lennart en Werner.

Nieuwbouw familie Verstraeten (Villes-sur-Auzon)
IMG_0787
IMG_1992

Anduze

Familie de Graaf

B&R France onder leiding van Lennart van der Meulen heeft ons droomhuis gebouwd in Anduze. Wij hebben elkaar ontmoet op de second home beurs in Utrecht. Daar kwamen we al snel er achter dat Lennart ook al een aantal huizen gebouwd heeft in Anduze. De plek waar wij heel graag zouden willen wonen. We kregen zelf de namen en mailadressen van de eigenaren de we mochten contacten voor een referentie. Allemaal waren ze erg positief over de samenwerking met Lennart. Na een tijdje heb ik contact gelegd met Lennart of hij nog een stukje grond wist waar we eventueel zouden kunnen gaan bouwen. Een paar weken later kreeg ik een berichtje met een tweetal video’s van een bijna onmogelijk te bebouwen terrein. Toch wel vreemd he voor een bouwbegeleider? Toch zijn we gaan kijken en als we van tevoren een plek hadden mogen aanwijzen waar ons huis in Anduze zou mogen gaan komen, zou dat echt deze plek zijn. Schitterend uitzicht op Anduze en de poort van de Cevennes en ook nog eens dichtbij alle faciliteiten. Anita Vermeulen, makelaar en samenwerkingspartner met Lennart, heeft de aankoop van de grond geregeld met de verkoopster. Op de grond zat al een bouwvergunning, die moest nog worden overgeschreven worden op mijn naam, ook dat werd soepel geregeld. De samenwerking met Lennart gedurende het bouwproces hebben we als zeer positief ervaren. We werden wekelijks op de hoogte gehouden van de voortgang en Lennart maakte gebruik van echte specialisten. Het voordeel voor ons was dat we echt vakwerk kregen op elk vakgebied. Zo zijn de tegels in en rondom het huis geweldig gelegd en gevoegd. De elektricien (Lars) is Nederlands en heeft een geweldig domotica systeem aangelegd. Ook weer een fraai stukje vakmanschap. Voor de budgetbewaking hadden we een gezamenlijke Excel sheet die we maandelijks bijwerkten. Ook de afgeronde werkzaamheden en de te betalen facturen werden door Lennart gecontroleerd. Dat nam ons erg veel werk uit handen. Al met al staat er bovenop de berg nu een schitterend huis met twee gastenverblijven en een heerlijk zwembad. Wij bevelen de samenwerking met Lennart van harte aan.

IMG_2675
IMG_2679
IMG_2680

Blauvue

Familie Vennegoor

Modern Provencaals bouwen met Lennart van der Meulen en zijn team.

Een mooi, precies naar onze wensen, gebouwd huis aan de voet van een heuvel met daarop het kleine plaatsje Blauvac in de Vaucluse. Lennart vond deze geweldige kavel, nadat we in het voorjaar van 2015 kennis hadden gemaakt en vertrouwen kregen in zijn aanpak om een kwalitatief goed huis in Frankrijk te kunnen bouwen. We hebben ons huis de naam “Blauvue” meegegeven en inmiddels de eerste echte vakantieweken erin door kunnen brengen. Wat een feest!
De architect in Frankrijk (André van der Marel) begreep onze smaak en via Facetime konden we de details bespreken. Op basis van de tekeningen kon Lennart vrij precies de eerste begroting opmaken. Tijdens de gehele bouwtijd van ongeveer een jaar hebben we in financieel opzicht één flinke tegenvaller gehad. Het grondonderzoek wees namelijk uit dat we op een flinke kleilaag zouden bouwen, waardoor extra “fundatie” nodig was. Wel een veilig gevoel overigens dat we een stevig fundament zouden krijgen!
Het huis kon nagenoeg volgens tekening worden gebouwd. Soms waren er aanpassingen nodig vanwege (lichte) hoogteverschillen op de kavel of bouwtechnische vereisten. In Nederland zouden die vooraf zeker inzichtelijk zijn geweest. Dat heeft echter ook altijd een prijskaartje. De prijs-kwaliteit verhouding die Lennart biedt is wat ons betreft dik in orde.
Lennart heeft een netwerk van voornamelijk Franse artisans, veelal ZZP’ers. Zij brengen allemaal afzonderlijk voor het eigen werk een offerte uit die door Lennart wordt beoordeeld. De factuur die volgt wordt na zijn goedkeuring aan de klant ter betaling aangeboden. Dat vraagt dus een eigen administratie. Tegelijk is het gehele bouwproces in financieel opzicht daarmee uitstekend te volgen.
Wij maakten voor de communicatie gebruik van Facetime, Whatsapp, Mail en Dropbox. Iedere vrijdag kregen we foto’s en soms een video om de voortgang te volgen. Tijdens het bouwproces zijn we ongeveer 5 keer zelf gaan kijken. Enorm leuk om de voortgang te zien, de omgeving goed te leren kennen, de artisans aan het werk te zien en ons Frans te oefenen!
We hebben het geheel als een prachtig avontuur ervaren. Gelukkig hadden we een zeer ervaren en betrouwbare gids: Lennart van der Meulen. Het is voor ons volop genieten. Van het land, van de prachtige plek en van het mooie praktische huis. Geïnteresseerden kunnen altijd contact opnemen met Lennart voor meer informatie.

vennegoor
Nieuwbouw familie Vennegoor (plaats Blauvac)
L'Olivier (Vennegoor)

BARJAC

Familie François

"Via een website kwamen we in contact met Werner. Werner staat in voor de contacten in België. Na 2 positieve en aangename ontmoetingen werden we in contact gebracht met Lennart .Via telefonische contacten kwamen we tot concrete afspraken voor het bezichtigen van onze grond die we reeds aangekocht hadden in Barjac, Gard. Ter plaatse gingen we samen met Lennart kijken naar een woning die zij in de streek gebouwd hadden, we bespraken eveneens de mogelijkheden voor ons bouwterrein. Daar de mogelijkheden beperkt waren op dit perceel kwamen we al snel tot een mogelijk bouwplan. We namen een bestaand bouwplan over om zo ook kosten te besparen. Via whatsapp en messenger bleven we gedurende het hele bouwproces in contact met Lennart. Ook mochten we Lennart 2x ontvangen bij ons thuis in België voor opvolging en bespreking. Facturen, verloop, foto’s en filmpjes werden in de dropbox geplaatst en zo bleven we continu op de hoogte. Bij onduidelijkheden of vragen mochten we ook steeds bellen naar Lennart. De samenwerking verliep vlot en amicaal. Ook materialen die moesten gekozen worden konden we zo bekijken. Onze keuken kozen we zelf via Lennart in Nederland. De bouw vlotte goed. Administratieve problemen werden vlot door Lennart opgelost (alle contacten met de gemeente, aanvragen elektriciteit, contacten met buren voor voorlopig gebruik elektriciteit en water, nog afspraken bij de notaris voor recht van doorgang enz.) Mede dankzij deze tussenkomst konden we 1000den euro’s besparen. Zelf ging ik een 3-tal keer te plaatse kijken waarbij ik telkens uitleg kreeg van Lennart ivm vorderingen, aanpassingen, eigen wensen enz. De bouw werd voorzien klaar te zijn tegen het begin van de zomervakantie. We waren dan ook zeer blij dat we deze zomer volop konden genieten van ons nieuwe huis. Ook toen nog konden we op Lennart rekenen bij kleine mankementen of onduidelijkheden. Het zwembad was nog niet klaar bij aankomst begin juli, maar na een week doorwerken kwam ook dit in orde. De werknemers van Lennart zijn plaatselijke artisans die goed werk leveren en steeds gemaakte afspraken nakomen. Ook met hen hadden we een goed contact. Financiële transparantie vonden we heel belangrijk. Eerst werken uitvoeren en dan betalen. Stapsgewijs werken was voor ons zeker een meerwaarde."

Testimonial François,
Model 7 - François
Francois

LORGUES

Familie Linders

"Na verschillende jaren ontdekken van verschillenden regio’s in Frankrijk en Spanje, was het duidelijke dat ons vakantiehuis in de Provence moest staan. Maar hoe begin je dan daaraan? Via de beurs Second Home kwamen met Werner Spranghers in contact. Hij regelde een aantal bezichtigingen van huizen en gronden tijdens onze volgende vakantie in Zuid-Frankrijk. Hij bracht hij ons in contact met Lennart van der Meulen die een zeer duidelijke uitleg gaf van hoe hij het bouwen van een nieuw huis aanpakt. Aangezien de bezichtigde huizen sterk tegenvielen en we een mooi terrein gevonden hadden, besloten we om met Lennart in zee te gaan en de grond te kopen in Lorgues. Dit was juni 2015. Na het tekenen van de compromis moest er snel een ontwerp gemaakt worden om de bouwaanvraag in te dienen. Na enkele online gesprekken met architect André was het ontwerp klaar. Hij zorgde samen met Lennart dat de bouwaanvraag volgens de lokale regels werd ingediend. Lennart had ondertussen een volledige schatting gemaakt. Tijdens een volgende vakantie in Lorgues kwam Lennart langs om alle stappen nog eens te overlopen en de materialen te kiezen. Hij ging hiermee aan de slag om offertes op te vragen en een duidelijk budget op te stellen. November 2015 kwam het gunstig advies van de bouwvergunning binnen. Lennart regelde alle administratieve zaken en februari 2016 werd de definitieve aankoopakte van de bouwgrond getekend. Ondertussen had Lennart alle nodige stappen gepland en de aannemers vastgelegd. 1 maart 2016 begonnen de grondwerken. Lennart volgde alles grondig op en informeerde ons wekelijks van de vooruitgang en stuurde telkens foto’s op van de vordering van de werken. Het was een spannende tijd want nu werd onze droom verwezenlijkt en wij moesten en konden alleen maar toe kijken. Alles werd geregeld door Lennart. Het vertrouwen dat Lennart had opgebouwd tijdens de vorige maanden werd nu bewaarheid. Het gaf ons een geruststellend gevoel dat alles verliep zoals het vroeger door Lennart was uitgelegd. Juni 2016 was de ruwbouw klaar. De eerste maal dat we ons vakantiehuis zagen was ontroerend, beter dan verwacht. Samen met Lennart werd de verdere afwerking besproken. De volgende maanden zorgde hij ervoor dat de aannemers elkaar snel opvolgde. De wekelijkse opvolging toonde de snelle voortuitgang van de afwerking. Tijdens een volgend bezoek in september was de binnen afwerking al goed gevorderd. Met Lennart spraken we de verdere planning af. Januari 2017 bezochten we met Lennart ons nieuwe vakantiehuis. Prachtig. Op een paar kleinigheden na was alles klaar. Lennart regelde dat deze snel werden opgelost. En op 27 februari 2017 namen we onze intrek in het huis. Exact één jaar na de start van de grondwerken. Buiten moest alleen het zwembad nog afgewerkt worden. Lennart regelde ondertussen ook de administratieve formaliteiten. Onze eerste vakantie in mei 2017 in ons eigen vakantiehuis was super. En dat dankzij Lennart. Lennart neemt alles taken en vooral alle zorgen op zich en zorgt dat alles tijdig en correct wordt gerealiseerd. Hij beantwoorde al onze vragen, gaf ons steeds een goed inzicht en stelde regelmatig alternatieven voor. De bouwgewoontes en bouwreglementen zijn in Frankrijk verschillend van in België. Zonder de deskundige kennis en ervaring van Lennart was ons vakantiehuis nooit gerealiseerd in zulk een korte tijd, volgens onze wensen en binnen budget. " Marleen & Lou

DCIM100MEDIADJI_0132.JPG
villa Linders 1

Bent u benieuwd hoe wij u kunnen helpen?

Innovatief

Verwacht het onverwachte!

Vakkundig

Het antwoord op alles waar u niet aan gedacht heeft!

Expertise

Bouwplezier is een niet te onderschatten factor tijdens het bouwproces!

error: Content is protected !!