SCHILDERWERKEN

Het schilderen van gipswanden of gepleisterde wanden is in aanpak gelijk er zijn 3 fases te onderscheiden:

  1. Schuren van de wanden;
    Het schuren van de wanden voeren wij uit met een speciale schuurmachine.

  1. Grondlaag aanbrengen;
    Zowel gipswanden als gepleisterde wanden hebben een sterk zuigende kracht. Om een mooi egaal eindresultaat te hebben is het aanbrengen van een grondlaag van groot belang.

     3. Schilderen;
        Er zijn twee methodes waarop wij muren en plafonds schilderen nl.:

1: verfroller
2: spuitenmachine

Vooral het volume van het schilderwerk bepaald welke methode wij gebruiken. Kleine oppervlakken kunnen eenvoudig met een verfroller worden geschilderd met hetzelfde eindresultaat als met een spuitmachine.
Wanneer er grotere oppervlakten geschilderd moeten worden, dan voorkomt spuitwerk overgang naden omdat je veel meer m2 achter elkaar kunt spuiten.

Het nadeel van spuiten is dat er maar één kleur gebruikt kan worden voor plafond en muren. Als er één kleur gebruikt wordt, plakt men alleen de vloeren en de ramen af.
Als bepaalde muren een andere kleur zouden krijgen, zouden ze ook het plafond en andere delen moeten gaan afplakken.
Wij raden dan ook aan om bij spuitwerk voor één kleur te kiezen voor plafond en wanden. Het aanbrengen van kleuraccenten op bepaalde muren zal daarna uitgevoerd worden met een verfroller.

Bekijk de video:


Eind resultaat:

Binnendeuren:

Afhankelijk van de binnendeur die u heeft gekozen (zie voor binnendeuren de pagina binnenwanden en plafond) is het bij onafgewerkte deuren nodig de binnendeuren te schilderen.Kiest u voor onze massieve vlakke deuren zoals voorzien in ons standaard bestek dan is het schilderen noodzakelijk. Het schilderen van een binnendeur kost: 70€ per stuk (exclusief aanschaf en montage deurklink).


 
 


Houten luiken:

Houtenluiken worden nooit geschilderd geleverd, de schilder zal ter plaatse de luiken op kleur brengen. U kunt het RAL-nummer doorgeven en de schilder zal een hoogwaardig verfproduct gebruiken.


Deurbeslag/deurklink:

Het deurbeslag kunt u op internet uitzoeken, de meeste klanten kunnen de keuze maken bij de winkel Leroy Merlin, klik op deze link om direct naar deurklinken te zoeken.

 

Er zijn 3 soorten deurklinken:


  1. Deurklink met slot:


  1. Zonder slot:


  1. Badkamer slot:

 

Ps. Alle binnendeuren in Frankrijk worden standaard geleverd met sloten met een sleutel. Zodra er voor een Badkamerslot gekozen wordt zal ook het binnen slot aangepast moeten worden. De kosten om een binnen slot te vervangen is 10€.

 

Uw voorgangers kozen onder andere deze deurklinken: