Onze diensten

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Onze diensten

We zijn uw maître d’oeuvre in Frankrijk. Dat betekent dat wij (bij het bouwen van een woning) u bijstaan bij de technische analyse van de aankoop van bouwgrond, de daadwerkelijke bouw of (bij het renoveren van een woning) u bijstaan bij de technische analyse van de aankoop van een huis in Frankrijk en de renovatie daarvan kunnen begeleiding. Van A tot Z zodat u nergens omkijken naar heeft, of afgestemd op de specifieke diensten waar u behoefte aan heeft. We zetten onze belangrijkste diensten voor het bouwen of renoveren van een huis in Frankrijk voor u op een rij.

Technisch advies bij aankoop
We geven technisch advies als u een onroerend goed in Frankrijk wilt kopen. Over het bestemmingsplan, de interpretatie daarvan, maar wij maken ook een technische analyse. We schatten de totale kosten voor u in of zetten de kosten voor grondwerken of renovatiekosten in perspectief ten opzichte van het totale budget. Vanuit onze bouwervaring in Frankrijk kunnen we u goed aangeven of de aankoop past bij uw budget, meer weten over aankoop advies bij bouwen of aankoopadvies bij renoveren.

Aanvraag van de bouwvergunning
We kunnen de volledige aanvraag van de (ver)bouwvergunning voor u uit handen nemen, zowel met als zonder architect. Waarbij u zeggenschap houdt over het ontwerp, maar wij alle administratie en communicatie met de betrokken instanties voor u verzorgen. We zorgen voor een ontwerp binnen uw budget, waarvoor wij de (ver)bouwvergunning aanvragen. 

Opstellen bestekplan
In het bestekplan werken we gedetailleerd uit met welke materialen wij uw huis in Frankrijk bouwen en afwerken. Bovendien kunnen we u de materialen laten zien waarmee we andere woningen van eerdere klanten realiseerden.

Werkvoorbereiding en onderhandelen van offertes
Het bestekplan en de technische tekeningen die we maken vormen de basis voor de verschillende vakmensen die voor u aan de slag gaan. We onderhandelen met die vakmensen en overleggen over de meest geschikte aanpak.
We vragen gedetailleerde offertes op en zorgen ervoor dat die perfect aansluiten op uw wensen. We helpen kosten voor meerwerk zoveel mogelijk te voorkomen en letten nauwgezet op een hoogwaardige afwerking. We gaan uit van uw wensen en beoordelen de aangeboden offertes door vakmensen, zowel op basis van de aangegeven kwaliteit als de berekende prijzen. Wij kennen de markt, waarmee we voorkomen dat u te veel betaalt.

Opstellen van de bouwplanning
Als maître d’oeuvre maken we de bouwplanning. We stemmen de werkzaamheden goed op elkaar af en zorgen met Nederlandse precisie en duidelijkheid voor een planning waar u van op aan kunt. We hebben kennis van zaken, spreken de taal, stellen een goed team samen en kennen de ideale volgorde van de werkzaamheden. De perfecte basis voor een werkvoorbereiding die klopt, zodat u het huis in Frankrijk volledig volgens de planning kunt laten bouwen of renoveren.

Technische controles en aansturen bouwteam
We zijn uw ‘ogen en oren’ op de bouw. We controleren de werkzaamheden en spreken met de vakmensen die voor u aan de slag gaan. We bespreken details die tijdens de praktijk naar voren komen en zien toe op het hoge afwerkingsniveau dat in de offertes wordt beloofd.

Coördineren van betalingsmomenten
Na controle van de werkzaamheden geven we u opdracht de facturen aan de vakmensen te voldoen. Dat gebeurt zoveel mogelijk achteraf, zodat we eerst de werkzaamheden kunnen controleren en groen licht kunnen geven voor de betaling. Op die manier beperken we uw financiële risico en stimuleren we de vakmensen zich aan hun planning te houden.

Verzorgen 10-jaarsgarantie en administratie
Bij de bouw of renovatie van een huis in Frankrijk komt veel administratie kijken. Wij beheren offertes, contracten (marché de travaux), facturen, betalingsmomenten, verzekeringspapieren (assurance decennale en dommage ouvrage), bouwvergunningen en meer, zodat u daar geen omkijken naar heeft. Voor de betalingen van de facturen geven we u de juiste instructies, zodat precies duidelijk is wat er moet gebeuren.

Verzorgen van de eindoplevering
Tenslotte verzorgen we als de maître d’oeuvre de eindoplevering van uw huis in Frankrijk. Vooraf nemen we alle geleverde werkzaamheden door en leggen we uit hoe de gang van zaken zal zijn. We stellen samen een lijst met eventuele mankementen op, die we doorgeven aan de vakmensen. Zij kunnen er op die manier mee aan de slag om de puntjes voor u op de ‘i’ te zetten.

Innovatief

Verwacht het onverwachte!

Vakkundig

Het antwoord op alles waar u niet aan gedacht heeft!

Expertise

Bouwplezier is een niet te onderschatten factor tijdens het bouwproces!