Kozijnen en Deuren

Aluminium kozijnen:


Wij als B&RFrance hechten veel waarde aan een hoge kwaliteit van de kozijnen en hebben gekozen voor een absoluut Frans aluminium-kozijnen topmerk genaamd INSTALLUX.

Installux kozijnen kent hoge isolatiewaardes en een zeer verfijnd ontwerp voor zowel nieuwbouwwoningen als renovaties. Er kunnen glas diktes worden toegepast van 20mm tot 32mm met zelfs speciale aluminium profielen tot 45mm. Wij als B&RFrance werken voornamelijk met 24mm glas (HR++ glas), maar de exacte dikte van het glas en de bijbehorend isolatie waarde is in de energie)studie bepaald. Lees meer over glas op één van de volgende tabbladen.

Er zijn meerdere aluminium profielen beschikbaar en elk profiel kent een eigen toepassing. Ramen hebben een ander profiel dan bijvoorbeeld schuifpuien/schuiframen. Hieronder een overzicht van de verschillende profielen:

RAMEN

 • ‘Fenetre Espace 70TH neuf’ dit aluminium profielen wordt gebruikt voor het maken van ramen in nieuwbouwwoningen
 • ‘Fenêtre Espace 70 TH rénovation’ dit aluminium profielen wordt gebruikt voor het maken van ramen in een renovatiewoning en als er geen binnen isolatie toegepast kan worden.

SCHUIFPUIEN en SCHUIFRAMEN

 • ‘Coulissant Galaxie 32 TH’ dit aluminium profielen wordt gebruikt voor standaard schuifpuien/schuiframen.
 • ‘Coulissant Galaxie 32 TH monorail’ dit aluminium profiel wordt gebruikt wanneer beide schuifdelen bewegen over één rails, zie foto
 • ‘Coulissant Galaxie 32 TH Galandage’ dit aluminium profiel wordt gebruikt wanneer de schuifdelen in de muur schuiven, zie foto
 • ‘Coulissant Galaxie 45 TH’ (tot glas dikte 45mm), hele grote schuifpuien met hefsluiting, dit aluminium profiel wordt gebruikt bij zeer brede schuifpuien en het gewicht van het kozijn inclusief glas een bepaald gewicht bereikt wat met standaard kozijnen niet voldoende stevigheid geeft.

VOORDEUR

 • ‘Porte Comète 70TH’ dit aluminium profielen wordt gebruikt voor het maken van voordeuren. Er kan gekozen worden om glas te plaatsen in het profiel of een aluminium paneel.
  De kosten voor een aluminium paneel is 2000€
  De kosten voor inbraak werend glas is 400€

Bezoek hier de site van INSTALLUX

Kozijnen aluminium antraciet:

Kozijnen aluminium wit:

Kozijnen aluminium wit:


Kantelramen:

Schuifpuien:

Kozijnen aluminium antraciet:


Openslaande deuren antraciet:

Raam draai/kiep:

Ronde kozijnen:

Schuifdeur in de muur:

Schuifdeuren/ schuiframen:

Voordeuren:

Kozijnen aluminium Kleur:


PVC kozijnen:


Wij als B&RFrance hechten ook bij pvc-kozijnen veel waarde aan een hoge kwaliteit en hebben gekozen het Duitse PVC merk KÖMMERLING.

De Kömmerling kozijnen kennen hoge isolatiewaardes en een ontwerp wat mee kan in elke woning. Er kunnen glas diktes worden toegepast van 20mm tot maximaal 32mm. Wij als B&RFrance werken voornamelijk met 24mm glas (HR++ glas), maar de exacte dikte van het glas en de bijbehorend isolatiewaarde is in de energie) studie bepaald.

Lees meer over glas op één van de volgende tabbladen.

   

Duits PVC merk: KÖMMERLING

Kozijnen MF-Vista elegance, maakt gebruik van Kömmerling greenliner profielen:

Kozijnen MF-Vista elegance

PVC kömmerling greenliner

Brochures:

Brochure PVC

Brochure voordeur panelen

Brochure PVC in kleuren

Glas:


In de energiestudie van nieuwbouwwoningen wordt omschreven welk soort glas gebruikt moet worden om binnen de energienorm te vallen en in de energie label A te komen.

Voor de meeste woningen schrijft de energiestudie HR++ glas voor!

Voordelen van HR++ glas

HR++ glas is de populairste HR glassoort. Het isoleert namelijk zoals eerder beschreven zeer goed. Deze beglazing biedt u daarom de volgende 3 voordelen:

 1. HR++ glas beperkt warmteverlies
 2. HR++ glas zorgt voor lagere energiekosten
 3. HR++ is verkrijgbaar met een extra zonwerende optie
 4. HR++ glas beperkt warmteverlies
  Het grootste voordeel van HR++ glas is dat het goed isoleert waardoor u een aangename temperatuur creërt in huis. De meeste warmte gaat namelijk verloren via de ramen. De coating op de glasplaat beperkt dit warmteverlies doordat het zonnestralen doorlaat en de warmte van binnen deels weerkaatst. Het edelgas tussen de glasplaten beperkt het warmteverlies nog extra. Hierdoor isoleert deze beglazing 2,5 keer beter dan standaard dubbel glas.
 5. HR++ glas bespaart energiekosten
  Met HR++ glas bespaart u veel geld op uw energiekosten. Doordat het warmteverlies in huis beperkt is, hoeft u minder hard te stoken dan bij standaard dubbel glas. Voor een gemiddeld Nederlands rijtjeshuis met 20 m² aan glaswerk kan deze besparing op uw energierekening oplopen tot € 120 per jaar. Vergeleken met enkele beglazing bespaart u zelfs tot wel € 260 per jaar.
 6. HR++ is verkrijgbaar met een extra zonwerende optie
  Met een speciale behandeling kan er een anti UV-laag worden toegevoegd voor een extra isolerende functie. Dit kan voor ramen welke in de volle zon staan soms een uitkomst zijn.

Welk glas kies ik?

Voor zowel nieuwbouw als renovatie van woningen geldt voor B&RFrance de standaard eis dat er HR++ beglazing toegepast dient te worden. De HR++ duidt op de mate van isolatie waarmee het warmteverlies door de het glas heen beperkt wordt. Deze zogenaamde thermische-isolatie-prestatie wordt uitgedrukt in U-waarde (in W/m2.K). Hoe lager deze waarde hoe beter de warmte-isolatie. HR++ beglazing heeft een U-waarde lager dan 1.2 W/m2.K.

GLAS OVERZICHT:

Standaard dubbelglas. U-waarde 2,8 (t.o.v. enkelglas 5,6). Dit glas wordt vaak thermopane (merknaam) genoemd. Dit dubbelglas werd als eerste gemaakt. Tegenwoordig vaak inpandig toegepast in woningen en bedrijven vanwege geluidswerende eigenschappen waar warmteverlies geen issue is. Tevens veel gebruikt in de glasschade reparatiemarkt, want als hoog rendement glas naast gewoon dubbel glas wordt toegepast in dezelfde gevel kan kleurverschil optreden.

HR dubbelglas. U-waarde 1,9 (t.o.v. enkelglas 5,6). De opvolger van standaard dubbel glas. Hier werd als eerste een metaalcoating aan de binnenzijde (spouwzijde) van het glas toegepast. Wordt alleen nog toegepast bij glasschade herstel.

HR+ glas. U-waarde 1,6 (t.o.v. enkelglas 5,6). De opvolger van HR dubbelglas. Hier werd naast voornoemde coating ook een gasvulling i.p.v. een droge luchtvulling toegepast. HR+ glas wordt alleen nog in de vervangingsmarkt gebruikt.

HR++ glas (tip). U-waarde 1,2 (t.o.v. enkelglas 5,6). De opvolger van HR+ isolatieglas. Hier wordt een verbeterde coating toegepast met een argon gasvulling. Dit is momenteel het meest toegepaste dubbel glas.

HR+++ glas (drievoudig hoog-rendementglas / Triple dubbelglas). U-waarde 0,9 (t.o.v. enkelglas 5,6). Dubbel glas bestaande uit drie glasbladen met twee spouwen. De twee buitenste ruiten zijn aan de binnenzijde voorzien van de verbeterde Hoog Rendement coating en de spouwen zijn gevuld met edelgas. Kan vanwege de totale dikte van het glaspakket in veel gevallen alleen toegepast worden in nieuwe kozijnen.

Soorten glas

Isolatiewaarde (U-waarde)

Standaard dubbel glas

2,7

HR

1,7 - 2,0

HR+

1,3 - 1,6

HR++

1,2

HR+++

0,5 - 0,9