Huis kopen in Frankrijk

Heeft u altijd al gedroomd van een huis op een mooi stuk grond in Frankrijk?

Huis kopen in Frankrijk

Een huis kopen in Frankrijk: de droom van velen, dankzij de mooie tradities met charme en sfeer. Droomt u weg bij een ‘maison en pierre’ met de prachtige natuurstenen en de oude dakspanten of de voor de regio typische dubbele dakpanrand? We helpen u graag een huis te kopen in Frankrijk, dat u kunt renoveren.

Tip: we adviseren onze klanten zowel te zoeken naar te koop staande woningen om te renoveren als naar beschikbare bouwgrond. Dat maakt de kans van slagen aanzienlijk groter.

Door de jaren heen hebben we veel ervaring opgedaan met renovatiehuizen in Frankrijk die we vonden voor anderen. 
Een huis kopen in Zuid-Frankrijk kent echter ook nadelen. Veel van de woningen voldoen niet aan onze standaarden voor wooncomfort. Het is er helaas niet zo gebruikelijk als bij ons in Nederland en België om regelmatig een nieuwe CV-ketel te plaatsen, het huis te isoleren of grotere ramen te plaatsen en dubbele beglazing aan te brengen. Met name in Zuid-Frankrijk ziet een huis uit 1970 er ook nog uit als in dat jaar en is er ook aan de technische installatie niets veranderd. Een huis kopen in Frankrijk? Dan is renoveren een goed idee, zoals het kopen van bouwgrond en daar zelf een woning op bouwen.
We bieden twee mogelijkheden om een huis in Frankrijk te kopen dat we kunnen renoveren:

1. Toegang tot ons bestand met huizen
In samenwerking met onze Franse partner Saralida houden we het actuele aanbod in de gaten in onze vaste departementen, te weten Vaucluse en Gard. 

2. Zoekopdracht op maat
We gaan aan de hand van uw specifieke wensen en binnen uw budget op zoek naar een te renoveren huis in Frankrijk. In de regio waar uw voorkeur naar uitgaat, waarbij we u met foto’s en video’s op de hoogte houden van onze bevindingen. 

Venasque reno 1

Huis kopen met alle belangrijke informatie

Een huis in Frankrijk kopen en daar zelf al wat tijd in gestoken? De kans is groot dat u al wat inspiratie heeft opgedaan, maar dat u na verloop van tijd door de bomen het bos niet meer ziet. En heeft u al rekening gehouden met de bouwbestemmingen uit het Plan Local d’Urbanisme (PLU)? We zoeken voor u uit of u bijvoorbeeld een zwembad mag aanleggen en of er andere zaken zijn om rekening mee te houden.
Bovendien kunnen we u helpen met de aanvraag van een verbouwvergunning en vertellen we u over de regio’s die in trek zijn of waar het prettig wonen is. We leggen de verschillen in prijs tussen regio’s uit en voorkomen dat u trapt in bekende valkuilen op het juridische vlak als u een huis in Frankrijk wilt kopen. 

Vakkundige begeleiding om een huis te kopen in Frankrijk, aan de hand van 7 duidelijke stappen:

1. Huis in Frankrijk zoeken
Binnen het actuele aanbod in onze vaste departementen of aan de hand van een specifieke zoekopdracht op maat.
2. Bouwvoorschriften inventariseren
We brengen in kaart wat er wel en niet gebouwd mag worden, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.
3. Verbouwkosten inventariseren
We inventariseren de kosten voor de renovatie van het huis in Frankrijk dat u wilt kopen, om die te laten voldoen aan uw wensen.
4. Onderhandelen met de verkoper
We onderhandelen over de aankoopprijs en de verkoopvoorwaarden, zodat u dat zelf niet in het (juridisch) Frans hoeft te doen.
5. ‘Compromis de vente’ opstellen en ondertekenen
Opstellen en ondertekenen van het voorlopig koopcontract bij de notaris, uiteraard met Nederlandssprekende ondersteuning.
6. Verbouwvergunning aanvragen
We vragen een vergunning aan voor de gewenste aanpassingen aan de woning, op basis van technische ontwerpen.
7. ‘Acte authentique’ opstellen en ondertekenen
Opstellen en ondertekenen van het definitief koopcontract bij de notaris, uiteraard met Nederlandssprekende ondersteuning.

Tip: al een huis in Frankrijk kunnen kopen? Uiteraard kunnen wij de renovatie verzorgen. We passen onze werkwijze graag aan op uw specifieke behoeften. Neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden. 

Huis kopen: neem contact op

Een huis kopen in Frankrijk en benieuwd naar wat daarbij komt kijken en wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op, dan vertellen we u daar graag meer over.

Op zoek naar mooie locaties?

Innovatief

Verwacht het onverwachte!

Vakkundig

Het antwoord op alles waar u niet aan gedacht heeft!

Expertise

Bouwplezier is een niet te onderschatten factor tijdens het bouwproces!