Bouwen in Frankrijk

Heeft u altijd al gedroomd van een mooi stuk grond in Frankrijk?

Bouwen van een huis in Frankrijk

Een huis bouwen in Frankrijk: een geweldige keuze. Ervaar Frankrijk op z’n mooist vanaf de door u gekozen, ideale locatie, waar uw huis is gebouwd. Ga voorbij aan de veelal gedateerde Franse bestaande woningen met veel achterstallig onderhoud. Kies voor mooie grote leefruimten en moderne faciliteiten, in een energiezuinige woning volgens de normen zoals we die in België en Nederland gewend zijn.
Let op: een huis laten bouwen in Frankrijk is onderworpen aan de Franse energiewetgeving RT2012. Dat geldt (nog) niet voor bestaande bouw, maar zodra daar verandering in komt, veranderen ogenschijnlijke ‘koopjes’ snel in slechte investeringen.
Laat een huis bouwen in Frankrijk, op dé voor u perfecte locatie. Met grote ramen en veel licht, hoge plafonds en een voor u ideale indeling van de kamers en ruimten. Onderhoudsvrij voor de komende 10 - 15 jaar en met de volledige vrijheid om uw eigen interieur te realiseren. 

Huis bouwen in Frankrijk

Waarom een huis laten bouwen in Frankrijk?

Een huis bouwen in Frankrijk biedt belangrijke voordelen, dankzij de unieke mogelijkheden: we bouwen huizen volgens de huidige woonnormen, zoals we die in Nederland en België gewend zijn. Op basis van een concrete kostenraming en volgens de huidige energienormen, zodat u zowel nu als in de toekomst goed weet waar u aan toe bent. Geen onzekerheid over hoge energiekosten, maar maximaal woongenot in een uiterst aangenaam binnen- en buitenklimaat.
U kunt een huis laten bouwen in Frankrijk op de mooiste bouwgrond , waarop wij een woning realiseren met het hoogste energielabel voor een goede investering en maximale woningwaarde. We bieden zelfs mogelijkheden om 100% energieneutraal te bouwen in Frankrijk, zodat u helemaal klaar bent voor de toekomst.
En ook financieel is het aantrekkelijker om een huis te bouwen in Frankrijk dan een bestaande woning te kopen. U betaalt de verplichte 8 procent notariskosten bij nieuwbouw namelijk alleen over de bouwgrond, niet over de bouwkosten. Bij een bestaande woning betaalt u dat percentage over de totale prijs. Dat hiermee bespaart u bij een gemiddelde tot grote woning gemakkelijk de kosten voor de aanleg van uw eigen zwembad. 

Huis bouwen in Frankrijk: bouwkosten en architectuur

Een huis bouwen in Frankrijk is om verschillende redenen een betere keuze dan het kopen van een bestaande woning. Natuurlijk gemakkelijker om binnen te stappen bij een makelaar en kennen we ook de charme van oude Provençaalse woningen. De verleiding om direct er te kunnen wonen is groot en het klopt dat aannemers in Frankrijk zich soms lastig laten aansturen tijdens de bouw van een eigen woning.
Daarom begeleiden we u als Nederlandssprekende bouwbegeleider graag bij het laten bouwen van een huis in Frankrijk. Wij helpen de bouwkosten binnen de perken te houden, nemen de taalbarrière weg en schetsen u graag de beschikbare mogelijkheden. We bouwen nieuwe woningen in de herkenbare Provençaalse stijl en hebben daar gemiddeld genomen slechts 6 maanden meer voor nodig dan voor de renovatie van een bestaande woning.
Onze klanten ervaren de bouwperiode als een groeiproces en aangename kans om te acclimatiseren in de regio en omgeving. Ze verblijven in chambre d’hotes, gites en hotels in de directe omgeving, waar ze de lokale bevolking leren kennen en de omgeving op hun gemak bezoeken. Bovendien brengen we hen in contact met de lokale vakmensen (artisans), zodat we tevens bouwen aan een persoonlijk netwerk.
Benieuwd hoe positief, prettig, leuk en spannend onze klanten het laten bouwen van een huis in Frankrijk ervaren? Neem contact op voor meer informatie, dan vertellen we u graag meer.

Wij zijn uw oren en ogen op bouw. Lees meer over hoe wij de bouw voor u aansturen en organiseren.

Bouwkosten

Wat zijn de bouwkosten om een woning te bouwen? Wij berekenen voor u de kosten door!

Bouwgrond kopen

Wilt u ook opzoek gaan naar bouwgrond? Wij helpen u bij deze uitdaging en bouw op onze ervaring!

Aankoopadvies

Bouwgrond gevonden? Waar moet u opletten en betaalt u wel de juiste prijs? Wij adviseren u bij al deze vragen.

Nieuwsgierig naar onze in aanbouw, renovatie en opgeleverde projecten?

Vraag gratis advies aan voor de keuze van bouwen of renoveren!

Innovatief

Verwacht het onverwachte!

Vakkundig

Het antwoord op alles waar u niet aan gedacht heeft!

Expertise

Bouwplezier is een niet te onderschatten factor tijdens het bouwproces!