Bouwgrond kopen in Frankrijk

Hoe vindt u uw ideale bouwgrond in Frankrijk?

Bouwgrond kopen in Frankrijk: op een slimme manier dankzij de juiste partner

U wilt een bouwgrond in Frankrijk kopen? Met name in Zuid-Frankrijk zijn er prachtige locaties te vinden. Met een enorme diversiteit, in de verschillende regio’s, departementen, plaatsen en met verschillende prijzen. Maak gebruik van onze jarenlange ervaring met specifieke bouwgronden die we vonden voor anderen.
Het vinden van geschikte én goedkope grond in Frankrijk is een vak. Het kost tijd en vraagt om specifieke expertise, samen met een goed netwerk om als eerste op de hoogte te zijn. Wij zitten er bovenop en kennen de weg. Staat er een bouwgrond in Frankrijk te koop? Dan weten wij waarop te letten. Bovendien hebben we zicht op gemiddelde prijzen per vierkante meter (m2) en kunnen we een snelle analyse maken van bijkomende kosten voor de aansluiting van nutsvoorzieningen en het bouwrijp maken van de grond.
Vertelt u ons uw wens om een grond te kopen in Frankrijk? Dan hanteren we twee mogelijkheden om die te vinden:

1. Zoekopdracht op maat
We gaan aan de hand van uw specifieke wensen en binnen uw budget op zoek naar de ideale bouwgrond te koop in Frankrijk. Maatwerk door een team van specialisten, in de regio waar u graag een huis wilt bouwen. We bezoeken de bouwgronden en houden u met foto’s en video’s op de hoogte van onze bevindingen.
Benieuwd naar de kosten en voorwaarden?

2. Actueel aanbod
In onze kerngebieden Vaucluse en Gard houden we doorlopend de beschikbaarheid van bouwgrond in de gaten. We vertellen u graag meer over het actuele aanbod.
Onze toegevoegde waarde: antwoord op belangrijke vragen
Wat zijn de bouwkosten per regio? Waarmee dient u rekening te houden als u bouwgrond in Frankrijk wilt kopen? En wat zijn de bouwbestemmingen (Plan Local d'Urbanisme)? Vragen waarop wij het antwoord weten.
We helpen u met de aanvraag van een bouwvergunning, vertellen u over de regio’s die in trek zijn en waar het prettig wonen is. We leggen u de eventuele prijsverschillen tussen plaatsen uit, geven aan waarop te letten en begeleiden u bij de juridische aankoop van uw bouwgrond in Frankrijk.

Bouwgrond kopen frankrijk

In zeven stappen bouwgrond kopen in Frankrijk

Benieuwd hoe de aankoop van bouwgrond in z’n werk gaat? We zetten het in 7 stappen voor u op een rij:

1. Zoekopdracht voor bouwgrond
U geeft ons de officiële zoekopdracht of u geeft binnen het actuele aanbod aan waar u graag een grond wilt kopen in Frankrijk.

2. Inventarisatie van bouwvoorschriften
We inventariseren de bouwvoorschriften om in kaart te brengen wat er wel en niet mag worden gebouwd op de specifieke locatie.

3. Inventarisatie van bijkomende kosten
We inventariseren bijkomende kosten, bijvoorbeeld aan te sluiten nutsvoorzieningen en bouwrijp maken van de grond.

4. Onderhandelingen met de verkoper
We onderhandelen met de verkoper over de aankoopprijs en de voorwaarden, over de beschikbare tijd om tekeningen van het huis te maken, de bouwvergunning aan te vragen en de bezwaarschriftprocedure vorm te geven. Omwonenden in Frankrijk krijgen namelijk de kans om bezwaar te maken tegen elke bouwvergunning.

5. Opstellen en ondertekenen compromis de vente
We laten het voorlopige koopcontract opstellen bij de notaris en bieden het ter ondertekening aan.

6. Bouwvergunning aanvragen
Samen met u maken wij een ontwerp van uw woning en vragen de bouwvergunning aan. Zonder bouwvergunning vindt er geen aankoop van de bouwgrond plaats.

7. Opstellen en ondertekenen acte authentique
We laten het definitieve koopcontract opstellen bij de notaris, om dat te ondertekenen en de aankoop plaats te laten vinden.
Meer weten over ons aankoopadvies?
Let op: hebt u al bouwgrond gevonden of aangekocht en wellicht al een bouwvergunning in uw bezit? Dan laten we die taken vanzelfsprekend vervallen en kunnen wij snel de bouw voor u opstarten.

Bouwgrond kopen: neem contact op

Bouwgrond kopen in Frankrijk en daarover meer informatie ontvangen? We gaan graag voor u aan de slag aan de hand van een officiële zoekopdracht of we kunnen u meer vertellen over het actuele aanbod. Neem contact met ons op, we horen graag van u. 

Klaar om uw grond te kopen in Frankrijk?

Bouwgrond in Frankrijk kopen en daarover meer informatie ontvangen? We gaan graag voor u aan de slag aan de hand van een officiële zoekopdracht of we kunnen u meer vertellen over het actuele aanbod. Neem contact met ons op, we horen graag van u.
Op zoek naar populaire locaties?

Innovatief

Verwacht het onverwachte!

Vakkundig

Het antwoord op alles waar u niet aan gedacht heeft!

Expertise

Bouwplezier is een niet te onderschatten factor tijdens het bouwproces!