Aankoopadvies bouwgrond

Hoe gaat u tewerk bij de aankoop van uw grond in Frankrijk?

Vakkundige begeleiding bij de aankoop van uw bouwgrond

Uw huis bouwen op uw eigen lapje grond in Frankrijk? Kundig advies voorkomt dat u in bekende valkuilen stapt. Wij helpen u om de juiste bouwgrond te vinden, verzamelen alle belangrijke informatie, ontwerpen de bouwvergunning en vragen die via de officiële kanalen voor u aan.
Op die manier begeleiden we u graag stap voor stap bij het aankopen van bouwgrond voor uw huis in Frankrijk. Waarbij we natuurlijk ook de belangrijke administratieve ondersteuning bieden, zodat u niet verstrikt raakt in het (Franstalige) papierwerk.

Aankoopadvies in 5 stappen

We beschikken over de expertise om u van a tot z te begeleiden tijdens de aankoop van bouwgrond. Voor deskundig advies, vanaf het eerste moment van zoeken tot aan de juridische en administratieve afwikkeling. Benieuwd hoe we onze klanten doorgaans van dienst zijn? We zetten 5 belangrijke stappen op een rij:
1. Bouwgrond zoeken in Frankrijk
2. Alle informatie over de bouwgrond
3. Ontwerpen en aanvragen van de bouwvergunning
4. Aankopen van de bouwgrond
5. Administratie-ondersteuning

Bouwgrond zoeken in Frankrijk

Frankrijk kent tal van prachtige bouwlocaties, maar hoe weet u die te vinden? Klanten die ons hun vertrouwen en commitment schenken bouwen op de mooiste locaties. We kunnen u op twee verschillende manieren van dienst zijn:

1. Zoekopdracht op maat
We gaan aan de hand van uw specifieke wensen en binnen uw budget op zoek naar de ideale bouwgrond in Frankrijk. Maatwerk door een team van specialisten, in de regio waar u graag een huis wilt bouwen. We bezoeken de bouwgronden en houden u met foto’s en video’s op de hoogte van onze bevindingen. Hou rekening met de € 5000 voor deze zoekopdracht.

2. Toegang tot ons bestand met bouwgronden
Mooie locaties in onze twee vaste departementen, te weten Vaucluse en Gard. We houden de beschikbare locaties doorlopend in de gaten, in samenwerking met onze lokale partner Saralida. Hou rekening met € 5000 aankoop makelaarscommissie, bij aankoop van een bouwgrond uit onze selectie.

Alle informatie over bouwgrond

Zodra de bouwgrond bekend is, verzamelen we alle belangrijke informatie. Met de gegevens van het kadaster, het bestemmingsplan (PLU), de geometrische kaarten en zicht op riolen, septische tanken en eventueel benodigde kapvergunningen in de hand, voorkomen we dat u voor verrassingen komt te staan.
Vervolgens bestuderen we het Plan Local d’Urbanisme, de Franse variant van het bestemmingsplan met de bouwvoorschriften. Op die manier brengen we in kaart wat er wel en niet mag worden gebouwd. Daarnaast inventariseren we bijkomende kosten naast die van de bouw, zoals de aansluitingen op nutsvoorzieningen en kosten om de grond bouwrijp te maken. Ten slotte voeren we onderhandelingen met de verkoper, over de aankoopprijs en de voorwaarden. We houden rekening met de tijd om tekeningen van het huis te maken, de bouwvergunning aan te vragen en de bezwaarschriftprocedure vorm te geven. Omwonenden in Frankrijk krijgen namelijk de kans om bezwaar te maken tegen elke bouwvergunning.

diensten-header

Ontwerpen en aanvragen van de bouwvergunning

Met alle informatie in uw bezit maken we samen met u een ontwerp van de woning, om die helemaal naar wens in te delen en in te richten. U heeft de regie in handen, terwijl wij onze technische kennis beschikbaar stellen om samen tot het beste ontwerp te komen. U heeft hierin opnieuw twee mogelijkheden:
Bestaand ontwerp naar wens aanpassen
Kies uit onze portefeuille met ontwerpen een geschikt bestaand ontwerp. Met een aantal (kleine) aanpassingen komen we tot het ontwerp dat u aanspreekt. De goedkope keuze, waarin de basis staat als een huis.
Ontwerp op maat
U gaat samen met onze architect aan de slag om uw huis in Frankrijk volledig naar wens te laten ontwerpen. De duurdere keuze, maar met de vrijheid om het ontwerp tot in de kleinste details naar wens samen te stellen.
Tip: u hoeft zich geen zorgen te maken over de bouwvergunning. Zowel met een basisontwerp als een ontwerp op maat vragen wij die voor u aan.

Aankopen van de bouwgrond

We helpen u graag de bouwgrond in Frankrijk definitief aan te kopen, als onderdeel van ons aankoopadvies. We helpen u de juiste financiering te vinden en gaan graag met u mee naar de notaris. Op die manier kiest u voor ervaren specialisten en betrouwbare partners, zodat u een verstandige aankoop doet. We bieden u specifiek ondersteuning bij drie elementen:
Het financieren van de aankoop
Neem contact op met Ronald Claes (onafhankelijk hypotheek adviseur Frankrijk) en refereer aan onze samenwerking voor de scherpste tarieven en beste service.
Opstellen en ondertekenen ‘compromis de vente’
Wij bieden u hulp bij het laten opstellen van het voorlopig koopcontract via een lokale notaris. Uw vragen kunt u stellen aan onze Nederlands sprekende jurist.
Opstellen en ondertekenen ‘acte authentique’
Wij bieden u hulp bij het laten opstellen van het definitief koopcontract via een lokale notaris. U kunt die laten controleren door een Nederlands sprekende jurist.

Administratieve ondersteuning

Tenslotte bieden we de mogelijkheid tot volledige administratie ondersteuning, bijvoorbeeld tijdens de bouwperiode. Wij zorgen ervoor dat er tijdig bouwstroom beschikbaar is, net als water op de bouwlocatie. Bovendien kunnen we het aanvraagdossier voor een septische put en een vloeiveld opmaken en een bodemonderzoek voor u laten uitvoeren.
Tijdens de bouwperiode kunnen we de nutsvoorzieningen met de juiste abonnementen alvast aanvragen, zodat u daar zelf geen omkijken naar heeft. U voorkomt daarmee dat u niet aangesloten blijkt op elektriciteit, water, telefoon en internet of het riool. We leggen de contacten, regelen de aansluitingen en kunnen ook meteen de abonnementen afsluiten, zodat alles werkt als u de woning betrekt. Tenslotte kunnen we u helpen de belangrijke belastingformulieren in te vullen, zoals het H01-formulier waar u mee te maken krijgt.
Enthousiast over ons aankoopadvies bij het aankopen van bouwgrond in Frankrijk? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer over de mogelijkheden.
Benieuwd naar de kosten en voorwaarden?

Innovatief

Verwacht het onverwachte!

Vakkundig

Het antwoord op alles waar u niet aan gedacht heeft!

Expertise

Bouwplezier is een niet te onderschatten factor tijdens het bouwproces!