Huis in Frankrijk in de Drôme of Ardèche: 5 redenen om er te willen wonen

Een huis in Frankrijk kopen, bouwen of verbouwen? Ontdek de Drôme en Ardèche als prachtige regio’s om dat te doen. De gebieden in Frankrijk behoren tot de meest interessante en fijne, waar niet voor niets veel Nederlanders naartoe trekken.

5 fantastische voordelen van de Drôme en Ardèche

Benieuwd naar die voordelen van de Drôme en de Ardèche voor een (tweede) huis in Frankrijk? We zetten de 5 belangrijkste redenen op een rij:

  1. Rhône naar de Middellandse Zee
  2. Riviertjes en beekjes in de buurt
  3. Veelal heerlijk weer
  4. Aan de Route du Soleil
  5. Vlakbij prachtige natuurgebieden

1. Rhône naar de Middellandse Zee

Door de Drôme en de Ardèche stroomt de Rhône. Het is een van de bekendste rivieren van Frankrijk, die ontspringt in de bergketens die er liggen en uiteindelijk uitmondt in de Middellandse Zee. Het zijn belangrijke kenmerken van dit deel van Frankrijk, dat de bergen en de zee combineert tot een fantastische regio om van alles te ontdekken. Bovendien biedt de rivier natuurlijk allerlei mogelijkheden om het water op te zoeken of zelfs op het water te gaan.

2. Riviertjes en beekjes in de buurt

En bent u niet zo van de grote rivieren of de hoge bergtoppen, maar houdt u wel van de natuur? Heel belangrijk in het dal van de Rhône zijn de talloze rivieren, beekjes en stroompjes die er een afgeleide van zijn. Ze voeren het smelt- en regenwater af, vanuit de omliggende bergketens naar de rivier die het naar de zee brengt.

Het aanwezige water zorgt voor een bijzonder afwisselend landschap in de Drôme en Ardèche, dat daarmee de ideale plek is voor een (tweede) huis van natuurliefhebbers. Een riviertje of een beekje is nooit ver weg, waardoor die veelal zelfs op loop- of fietsafstand beschikbaar zijn.

3. Veelal heerlijk weer

De bergketens in de Ardèche en Drôme zorgen voor een prachtig landschap en natuurlijk de riviertjes, net als voor veelal heerlijk weer. Het dal ligt als het ware heel beschut. Wolken die het gebied willen bereiken moeten opstijgen en koelen daardoor af. Ze condenseren, waardoor ze leeg-regenen tegen de bergketens en oplossen voordat ze het gebied bereiken.

Bent u dus op zoek naar een huis in Frankrijk met veelal zonnig weer? De regio’s Drôme en Ardèche zijn uitstekend geschikt. Het is geen garantie op zonneschijn, maar het weer is er vaak een stuk aangenamer dan hier bij ons in Nederland.

4. Aan de Route du Soleil

De historische route die door de beide regio’s loopt is bovendien niet voor niets omgedoopt tot de Route du Soleil. Het is de zonnige route naar het zuiden van Frankrijk, helemaal tot aan de Middellandse Zee waar zoveel vakantiegangers graag naartoe gaan.

Onder andere de oude centra van Lyon, Valence, Montelimar, Orange en Avignon liggen aan de route, waardoor de natuur afgewisseld wordt met cultuur en levendigheid. Bovendien is het gebied in één dag bereikbaar vanuit Nederland en België, terwijl het toch een totaal andere omgeving is. Eenmaal in de Provence zijn het wijngaarden en velden vol met lavendel die de klok slaan, waardoor de natuur het volledig overneemt van de stadse drukte.

5. Vlakbij prachtige natuurgebieden

En bent u op zoek naar een huis in Frankrijk, om van daaruit meer natuurgebieden in de omgeving te bezoeken? Met een huis in de Drôme of de Ardèche rijdt u net zo makkelijk naar de Vercors, de Gorges d’Ardèche, de Tanargue en de Baronnies Provençales. Het zijn prachtige natuurgebieden, om te genieten van heerlijke rust in uitgestrekte landschappen.

Huis in Frankrijk: bouwen of verbouwen

Dus wilt u een huis in Frankrijk kopen of bent u van plan om te gaan bouwen of verbouwen? U heeft de keuze uit allerlei prachtige woningen en er is bouwgrond beschikbaar vanaf minder dan €100 per vierkante meter.

Enthousiast om een huis te laten bouwen in Frankrijk of benieuwd naar onze ervaring met bouwbegeleiding? Bel ons (we spreken Nederlands) op telefoonnummer +33 (0)7 81 50 05 65, stuur ons een e-mail naar pieter@brfrance.eu of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u.