3 redenen bovenop de grondprijzen: ontdek de unieke schoonheid van de Ardèche

ardeche

Of u nu een huis wilt kopen of een huis wilt laten bouwen, de lijst met redenen om voor de Ardèche te kiezen is lang. Om te beginnen vindt u er natuurlijk de mooie bouwkavels, waarvan de prijzen u zullen verbazen. Binnen een redelijk budget vindt u in de Ardèche alles wat u zoekt voor uw tweede huis in Zuid-Frankrijk.

De Ardèche is ideaal gelegen, centraal in de driehoek Lyon – Montpellier – Marseille, langs de welbekende Route du Soleil. De regio ligt tussen de skipistes van de Alpen enerzijds en de Middellandse Zee anderzijds, en staat bekend om:

  • Prachtige, ongerepte natuur
  • La Campagne; de sfeer van het Provençaalse platteland
  • Unieke authenticiteit

1. Prachtige natuur

De natuur van de Ardèche is haast niet te evenaren. Het is een geweldige mooi gebied om een huis te kopen of grond te vinden om zelf op te bouwen.

De Ardèche wordt in het oosten begrensd door de Rhône en in het westen door de Cevennen, de zuidelijke uitlopers van het Centraal Massief.

Het departement dankt haar naam aan de rivier de Ardèche, die op spectaculaire wijze door het landschap stroomt, met als hoogtepunt de Gorges d’Ardèche met de wereldberoemde Pont D’Arc. Bent u een liefhebber van natuursporten? U kunt er naar hartenlust wandelen, fietsen, zwemmen, kanoën, bergbeklimmen, mountainbiken, motorcrossen, quadrijden, paardrijden, ULM-vliegen, parapenten en bijvoorbeeld grotten bezoeken. En staat de winter voor de deur? Dan komen de skipistes van Croix de Bauzon weer tot leven.

2. La Campagne; de sfeer van het Provençaalse platteland

Het zuiden van de Ardèche kan met recht La Campagne genoemd worden. Hier zijn het de wijngaarden, olijfbomen, lavendel- en zonnebloemvelden, akkers en natuurgebieden die het landschap bepalen. Ongeveer driekwart van de in totaal 325.000 inwoners woont in natuurstenen dorpjes van minder dan 5.000 inwoners. Wilt u een huis kopen in de buurt van de grootste stad van het departement: Aubenas, met 60.000 inwoners? Of zoekt u bouwgrond bij één van de vele pittoreske dorpjes? In deze streek zijn geen spoorlijnen en geen snelwegen. Industrie of kantorenparken zult u hier dan ook niet tegenkomen. De oude spoorlijntjes van vroeger zijn en worden nog meer omgetoverd in ‘voies vertes’: fietspaden door groene gebieden die voeren langs valleien en berghellingen met fenomenale uitzichten. Zoek bijvoorbeeld maar eens naar ‘La Dolce Via’ en ‘Via Ardèche’.

3. Unieke authenticiteit

Een huis in de Ardèche is een huis in een streek met een unieke authenticiteit. Het gaat er hand in hand met de rijke cultuur, bijvoorbeeld in villages de charactère, zoals Balazuc, Labeaume, Voguë, Bannes en Naves.

Het zijn de authentieke en eeuwenoude dorpjes, waar de marktjes nog vol liggen met streekproducten zoals olijfolie, worstjes en geitenkaasjes, gemaakt door de artisan en verkocht door zijn vrouw.

Geniet er daarnaast van bijzondere openluchtvoorstellingen, zoals die van Labeaume en Music en het Aluna-festival. Of bezoek de Grotte Chauvet: de grot met de oudste wandschilderingen ter wereld. Verder zijn er ontelbare wijndomeinen in het gebied, waar ze u met trots de wijnen laten proeven in hun oude cave.

 

Betaalbare grondprijzen: huis bouwen of kopen in de Ardèche

Wordt u enthousiast van de Ardèche en de mogelijkheid om daar een huis te laten bouwen of te kopen en op te knappen?

De grondprijzen in dit deel van Frankrijk zijn lager dan in veel andere populaire regio’s. Dat betekent dat een maison secundaire in Zuid-Frankrijk, in dit gebied, wél tot de mogelijkheden behoort. Waarbij we er natuurlijk graag voor zorgen dat de bouwkosten ook binnen budget blijven, zodat u een vakantiehuis kunt laten bouwen waarmee er meer mogelijk is dan u had durven dromen.

Enthousiast om een huis te laten bouwen in de Ardèche in Frankrijk of benieuwd naar onze ervaring met bouwbegeleiding? Bel ons (we spreken Nederlands) op telefoonnummer +33 (0)7 81 50 05 65, stuur ons een e-mail naar pieter@brfrance.eu of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u.