Huis laten bouwen in Frankrijk: de kracht van Nederlands sprekende specialisten

Een huis kopen of laten bouwen in Frankrijk? Nederlandse specialisten helpen u met de belangrijke ins en outs, zodat u geen belangrijke zaken over het hoofd ziet.

Zelfs na 15 jaar merken we nog dat veel kopers en bouwers het lastig vinden om daar de juiste specialisten bij in te huren. Dat komt misschien door onze ietwat eigenwijze Nederlandse en Belgische cultuur, al lijkt het ook een makkelijke besparing op de kosten.

In de praktijk blijkt dat juist de kracht van Nederlands sprekende specialisten helpt een beter, goedkoper en duurzamer huis te laten bouwen in Frankrijk. Iets dat we helaas terugzien bij de 5 tot 10 telefoontjes per jaar die we krijgen van mensen die in de problemen zijn gekomen. Waar we niet altijd iets mee kunnen, omdat het leed dan al is geleden.

5 vragen om te stellen aan Nederlands sprekende specialisten

Wilt u een huis laten bouwen in Frankrijk? Stel de volgende vragen dan aan een Nederlands sprekende specialist:

  • Wat is de waarde van een mooi uitzicht?
  • Hoe duurzaam is het huis in Frankrijk?
  • Is laten bouwen niet beter dan kopen?
  • Wat is Plus Value?
  • Hoe werkt de latere verkoop?

1. Wat is de waarde van een mooi uitzicht?

‘Wat een uitzicht! Een unieke plek zoals u die nergens meer vindt’, klinkt het vaak als we met klanten naar Frankrijk gaan. Dat klopt, maar wat is zo’n uitzicht precies waard?

Als Nederlandse en Belgische specialisten in Frankrijk kunnen we de waarde van dat uitzicht en de woning veel beter inschatten. Hoe zit het bijvoorbeeld met de bereikbaarheid, per auto, trein of met het vliegtuig? Welke winkels zitten er in de directe omgeving en zijn er leuke activiteiten beschikbaar? Belangrijk, zodat het huis in Frankrijk dat u wilt laten bouwen op de juiste plaats komt te staan.

2. Hoe duurzaam is het huis in Frankrijk?

Franse huizen zien er vaak idyllisch uit. Maar, hoe is de technische kwaliteit daarvan? En voldoet het huis over 10, 15 of 20 jaar nog aan de steeds strenger wordende CO2- en milieunormen?

Een laag energielabel zal op termijn leiden tot hogere lokale belastingen. Frankrijk is er streng op en het risico groeit dat woningen met een hoog energieverbruik straks lastiger te verkopen zullen blijken.

Wij zorgen er als Nederlandse specialisten voor dat de woning die u op het oog heeft voldoet aan de huidige en toekomstige normen. En wilt u een huis laten bouwen in Frankrijk? Dan houden we natuurlijk rekening met de milieuvriendelijkheid.

3. Is laten bouwen niet beter dan kopen?

Een huis laten bouwen in Frankrijk in plaats van een bestaande woning kopen? Het biedt maximale vrijheid als het gaat om de indeling, de kwaliteit van de bouwmaterialen en de uitstraling.

Laat een uniek huis ontwerpen op basis van de huidige en toekomstige (Nederlandse en Belgische) technische normen. Goed van kwaliteit en als uniek object, dat de verkoop op termijn een stuk makkelijker maakt. Op de unieke locatie die u wilt, volledig naar uw eigen wens. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en hoe anderen hiervoor kozen.

4. Wat is Plus Value?

Toch liever een bestaand huis in Frankrijk kopen en u voorbereiden op de Plus Value? Het gaat om de belasting die u betaalt over eventuele overwaarde. Een belasting die standaard 34% van de winst bedraagt, maar die u op een aantal manieren kunt verlagen in de periode dat u er woont.

We leggen het u graag uit, al op het moment dat u een huis in Frankrijk wilt kopen of laten bouwen. Belangrijke informatie, waarmee we voorkomen dat u voor vervelende verrassingen komt te staan.

5. Hoe werkt de latere verkoop?

Nog niet iets waar u meteen over nadenkt, maar hoe zit de latere verkoop van het huis in Frankrijk in elkaar? Wat gebeurt er als u komt te overlijden en hoe werkt het Franse erfrecht voor uw partner?

We brengen u graag in contact met Nederlands sprekende juristen in Frankrijk, die u precies kunnen uitleggen wat u moet regelen. Voorkom dat u erfgenamen moet uitkopen, bijvoorbeeld als uw partner in het huis wil blijven wonen.

Huis laten bouwen in Frankrijk: aan de slag

Een huis laten bouwen in Frankrijk of een bestaande woning kopen? We beantwoorden als Nederlandse en Belgische specialisten graag de belangrijke vragen waar u mee zit. En we werpen vragen op waar u nog niet over had nagedacht, om u daar zo goed mogelijk op voor te bereiden.

Enthousiast om een huis te laten bouwen in Frankrijk of benieuwd naar onze ervaring met bouwbegeleiding? Bel ons (we spreken Nederlands) op telefoonnummer +33 (0)7 60 95 70 23, stuur ons een e-mail naar lennart@brfrance.eu of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u.