Huis kopen in Frankrijk: het voordeel van goedkoop kopen en grondig renoveren

Een huis kopen in Frankrijk, om ontspannen te genieten van de mooie momenten? Een droom van velen, maar niet altijd makkelijk te realiseren. Zelfs met voldoende middelen valt dat niet mee, omdat het Franse huizenpark sterk verouderd is.

Daarvoor gelden twee belangrijke redenen:

  • Slecht onderhoud van woningen
    Bij ons in Nederland en België is het heel gebruikelijk om regelmatig te (laten) klussen aan ons huis. We houden het onderhoud netjes bij, voor een woning die er goed uit blijft zien en technisch sterk in elkaar zit. In Frankrijk is die mentaliteit er helaas niet.
  • Verlaten boerderijen en huizen
    Het landelijk gebied in Frankrijk heeft te maken met veel leegloop. Veel boerderijen en natuurstenen woningen (‘Mas en pierre’) zijn verlaten, en daardoor ook vervallen geraakt.

Het maakt het huis kopen in Frankrijk een uitdaging, als u zoekt naar modern comfort op een mooie locatie. Aan de schitterende omgeving en bijzondere uitzichten ligt het doorgaans niet, maar wel aan de technische staat van de woningen.

Let op: een matige technische staat in Frankrijk betekent niet dat u enkele ramen dient te vervangen en wat elektrobedrading dient te trekken. Het gaat bijvoorbeeld om het vervangen van het dak en het verstevigen van de fundering en/of vloerdelen.

Mas en pierre: verlaten en vervallen boerderijen

De Mas en pierreis een interessante categorie voor veel mensen die zoeken naar een huis te koop in Frankrijk. Ze zijn verlaten en vervallen, maar daardoor relatief goedkoop beschikbaar. Er is bijna sprake van ‘minwaarde’, omdat het goedkoper zou zijn om het geheel met de grond gelijk te maken en opnieuw te gaan bouwen.

Dat is helaas niet altijd toegestaan, omdat veel van deze woningen buiten de bouwzones liggen. Er wordt geen bouwvergunning verstrekt, waardoor renoveren de enige oplossing is. Veel van deze woningen staan lang te koop, omdat veel kopers zonder kennis van zaken zo’n renovatie niet zien zitten. Bovendien blijkt het lastig om de bouwkosten in te schatten, als er geen specialist met ervaring bij betrokken is. De romantiek van een huis in Frankrijk kopen is er voor veel mensen op die manier snel af.

Inschatten van de verbouwkosten

Wij hebben die ervaring en expertise wel, zodat we de verbouwkosten op een transparante en behoorlijk precieze manier kunnen inschatten. We hebben ruime ervaring met het renoveren van huizen in Frankrijk, waardoor we aan de hand van de huidige staat goed kunnen analyseren wat er moet gebeuren.

Tip: de analyse van de huidige staat en mogelijke verbouwkosten helpt (ons) al bij het onderhandelen met de verkoper. Wij kunnen precies aanwijzen wat er moet gebeuren, inclusief de kosten die daarbij horen.

Onze kennis van zaken maakt het een stuk makkelijker om een interessant huis te kopen in Frankrijk, geschikt voor een grondige renovatie. Wij adviseren hoe ver u kunt gaan, om niet boven de kosten van een mooie nieuwe woning op een andere locatie uit te komen. Op die manier profiteert u van én een prachtige woning in Frankrijk, én de geweldige locatie waar u verliefd op bent geworden.

Huis kopen in Frankrijk: renoveren met enorme meerwaarde

Een huis kopen in Frankrijk om dat te renoveren en benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? In opdracht van onze klanten doen we een grondige analyse van de technische staat van woningen. We tekenen een bouwbegeleidingscontract, om de voorstudie te verrichten.

Tip: blijken de verbouwkosten hoger dan gedacht? We zetten de overeenkomst on hold, tot we een ander geschikt renovatiepand of geschikte bouwgrond vinden.

Zowel de Mas en pierreals andere te verbouwen panden leveren in Frankrijk doorgaans een enorme meerwaarde op. Na de renovatie is de woning comfortabel zoals we dat in Nederland gewend zijn, dankzij goede isolatie, verwarming en verkoeling via bijvoorbeeld een warmtepomp. We zorgen voor nieuwe vloeren, een nieuwe keuken en een nieuwe badkamer, zonder het typische Franse jasje uit te doen. Op die manier wordt een huis kopen in Frankrijk een geweldige keuze, op de unieke locatie die u voor ogen heeft.

Een huis kopen in Frankrijk en loopt u tegen verouderde of zelfs vervallen panden aan? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer over de mogelijkheden.

Laat een reactie achter