Waarom is een huis kopen in de Ardèche zo populair? 6 belangrijke redenen

Een huis kopen in de Ardèche? Veel Nederlanders dromen er van om daar een mooi huis te kopen of een stuk grond te kopen. Bijvoorbeeld in Vallon Pont d’Arc en Les Vans, net als in Privas en Aubenas. Het zijn prachtige plaatsen in het gebied, net als Joyeuse en Saint Martin d’Ardèche.

Benieuwd naar de belangrijkste redenen om een huis te kopen in Frankrijk, en dan specifiek in de Ardèche? Veel huizen vragen er net als in de rest van Frankrijk om een renovatie, maar wij zetten de belangrijkste voordelen van het gebied voor u op een rij.

 

 

 

Zes redenen om een huis in de Ardèche te kopen

Ontdek 6 redenen om een huis te kopen in de Ardèche:

  • Beperkte afstand: in één dag bereikbaar
  • Gunstig klimaat: vaak mooi weer
  • Schitterende rivieren en veel rust
  • Prachtige ongerepte natuur
  • Aantrekkelijke prijzen voor een huis in Frankrijk
  • Authentieke Franse dorpjes

Beperkte afstand: in één dag bereikbaar

Vanuit Utrecht is het een kleine elf uur rijden naar het gebied, het gaat om iets meer dan 1.000 kilometer. Dat is een afstand die u in één dag kunt overbruggen, waarmee het gebied goed bereikbaar is. Om voor een lang weekend of een weekje naar het vakantieadres te rijden. Of om regelmatig familie en vrienden over te laten komen naar de mooie locatie.

Veel van onze klanten zoeken naar een mooi huis in Frankrijk dat ze willen kopen. Ver weg van de Nederlandse drukte en dagelijkse beslommeringen, maar ondertussen toch goed bereikbaar. Die combinatie maat de Ardèchein Frankrijk heel populair voor een tweede woning.

Gunstig klimaat: vaak mooi weer

Daar komt bij dat de Ardècheeen fijn klimaat heeft. Het is er vanaf mei al gemiddeld 20 graden, terwijl de temperaturen in de zomer niet veel hoger oplopen dan 28 graden. Vervolgens houdt de warmte aan tot diep in oktober, waardoor het er gedurende een lang seizoen heerlijk aangenaam is.

Dat heeft het gebied te danken aan de ligging aan de rand van het mooie weer in het zuiden. Niet té warm, maar aangenaam genoeg om lekker buiten te kunnen zitten of optimaal gebruik te maken van het zwembad bij het huis.

Schitterende rivieren en veel rust

En is het een weekend lang lekker weer? Dan biedt de Ardèchediverse mogelijkheden om ook in de omgeving heerlijk tot rust te komen. Zoek bijvoorbeeld de gelijknamige rivier op of verblijf aan de oevers van de Chassesac. Het is er heerlijk ontspannen, midden in de mooie natuur van het gebied.

De rivieren geven de Ardècheeen enorme aantrekkingskracht om een huis te kopen in Frankrijk. Het gebied telt zo’n 323.000 inwoners, ongeveer evenveel als Utrecht. Ondertussen meet het gebied 5.525 vierkante kilometer, terwijl Utrecht niet groter is dan 100 vierkante kilometer. Het gebied is daarmee 55x groter met hetzelfde aantal inwoners.

Prachtige ongerepte natuur

Al die ruimte maakt het een geweldig gebied met een bijzonder mooie natuur. Grotendeels ongerept, en daardoor heerlijk rustgevend en stil. Een belangrijke reden voor veel mensen om naar de Ardècheop vakantie te gaan. En daar uiteindelijk een mooi huis te kopen, om er nog veel vaker van te kunnen genieten.

Aantrekkelijke prijzen voor een huis in Frankrijk

Een huis kopen in Frankrijk en daarvoor op zoek naar een aantrekkelijke prijs? Ook om die reden is de Ardècheeen populaire keuze. De prijzen van woningen liggen er iets lager dan in de Provence en bijvoorbeeld aan de Côte d’Azur. Het is een relatief voordelig gebied, zowel om een huis te kopen als om grond te kopen en daar een huis op te laten bouwen. Dankzij de betaalbare prijzen is er vaak net wat meer mogelijk, bijvoorbeeld inclusief zwembad of met een groter stuk land om daar uw dromen te kunnen realiseren.

Authentieke Franse dorpjes

En zin om er af en toe even op uit te trekken? In de Ardèchevindt u allerlei authentieke dorpjes, veel rustiger dan de toeristische plaatsen waar de meeste vakantiegangers naartoe gaan. Geniet bijvoorbeeld in Les Vans en Aubenas van de lokale gebruiken die er nog traditioneel de overhand hebben.

Een verademing ten opzichte van de meer toeristische trekpleisters, om het echte Frankrijk te kunnen ontdekken. En om daarvan te blijven genieten, ook vanuit uw eigen tweede huis in Frankrijk in de Ardèche.

Huis kopen in de Ardèche: renoveren en bouwbegeleiding

Enthousiast over de Ardècheom daar een huis te kopen? We zijn uw specialist in renoveren en bieden Nederlandstalige bouwbegeleiding als u een stuk grond koopt. We hebben veel ervaring met huizen in Frankrijk, zowel in dit gebied als in andere regio’s van het land. Heeft u specifieke vragen over de regio of bent u benieuwd naar onze manier van werken? Neem contact met ons op, we horen graag van u.