Grond kopen in Frankrijk: 3 valkuilen om te vermijden

Grond kopen in Frankrijk is voor veel Nederlanders en Belgen een droom. We bouwden de laatste jaren tientallen huizen voor onze klanten, waardoor we heel goed weten wat voor moois u kunt realiseren. En waar het mis kan gaan. We zetten drie belangrijke valkuilen op een rij, zodat u daar niet in hoeft te trappen.

Grond kopen in plaats van een bestaande woning

Een eigen woning bouwen is dé manier om het huis volledig naar uw eigen smaak te (laten) ontwerpen. Naar de maatstaven van vandaag en met alle luxe die u wenst. Tot in de puntjes afgewerkt, zodat u daar de komende jaren geen omkijken naar heeft. En bovendien klaar voor de toekomst, door nu alvast rekening te houden met een aantal duurzame mogelijkheden.
Het voorkomt dat u op termijn te maken krijgt met hoge belastingaanslagen, iets waar we nu alvast rekening mee kunnen houden. We kennen de huidige milieuwetgeving in Frankrijk en kunnen u adviseren over hoe die de komende jaren waarschijnlijk zal veranderen. Wij zorgen er op de locatie van uw dromen voor dat we een huis bouwen dat volledig aan uw wensen voldoet.

Valkuilen om te vermijden als u grond koopt in Frankrijk

Grond kopen in Frankrijk biedt op die manier een hoop voordelen. Tenminste, zolang u om de bekende valkuilen heenloopt. Staat er een boerderij met grond te koop of gaat het u om een ander stuk grond dat u wilt gebruiken? Voorkom deze valkuilen:
• Geen aandacht voor de nutsvoorzieningen
• Grondwerken over het hoofd zien
• Geen grondonderzoek laten uitvoeren

Geen aandacht voor de nutsvoorzieningen

Niet iets waar u waarschijnlijk enthousiast van wordt, maar wel belangrijk als u besluit grond te kopen in (Zuid-)Frankrijk.
De kans is groot dat u bouwgrond zoekt die mooi vrij gelegen is. Geen onderdeel van verkaveling, zodat u veel ruimte heeft. Een fijn vooruitzicht, mits u zorgt voor de juiste aansluitingen op de nutsbedrijven. Waarschijnlijk wilt u gebruik maken van water en elektriciteit. Als die aansluitingen er nog niet zijn is het belangrijk om daar in een vroeg stadium rekening mee te houden. En heeft u gedacht aan een aansluiting op het riool?
Wij zorgen er tijdens het kopen van de grond in Frankrijk voor dat we hierover me u meedenken. We kunnen inschatten wat de afstand van het netwerk tot uw perceel is, net als de moeilijkheidsgraad om die te overbruggen. Is er sprake van een communale weg die tijdelijk afgezet moet worden, moet er een weg opengebroken worden of is er sprake van andere uitdagingen? Soms liggen er al mantelbuizen naar de bouwgrond, dan is het trekken van de kabels en het plaatsen van de meterkast voldoende.
Als er geen riool aanwezig is en u een septische tank dient te gebruiken leidt dat makkelijk tot €10.000 tot €15.000 aan extra kosten, waardoor het belangrijk is om deze valkuil tijdig in beeld te brengen.

Grondwerken over het hoofd zien

Niets zo mooi als grond kopen in Frankrijk met uitzicht over een vallei. Houd er wel rekening mee dat die berghelling voor bouwbedrijven en grondwerkers een uitdaging kan zijn. Berghellingen bestaan veelal uit rotsgrond en zijn daarmee goed geschikt om op te bouwen.
Het bouwbudget krijgt wel een flinke aanslag te verwerken, waardoor het belangrijk is om voldoende te reserveren voor de ‘grondwerken’. Iets dat veel kopers makkelijk over het hoofd zien, maar dat wij goed voor u kunnen inschatten. We beoordelen de grond en de locatie, zodat we u kunnen aangeven of het budget realistisch is.

Geen grondonderzoek laten uitvoeren

Voordat de grondwerken kunnen plaatsvinden is het belangrijk om een bodemonderzoek te laten doen. Het is dé manier om te bepalen welk type fundering nodig is. Anders dan in Nederland of België is er vaak nog weinig bekend over de bodem.
De meeste onderzoeken leiden niet tot schokkende ontdekkingen, waardoor er weinig aanpassingen aan de (basis)fundering nodig zijn. Toch blijkt in circa 15 procent van de gevallen dat de fundering verstevigd moet worden of aanpassingen moet krijgen. Door tijdig bodemonderzoek te doen kunnen we de kosten en gevolgen daarvan al in een vroeg stadium in kaart brengen.
Tip: is er nog geen deal met de verkopende partij? Dan is er nog tijd om een bodemonderzoek uit te laten voeren. Wij verzamelen op basis van alle beschikbare informatie over de regio en grondsamenstelling zoveel mogelijk gegevens. Op die manier kunnen we u helpen in te schatten waar u mee te maken krijgt. En kunnen we u adviseren om een ontbindende voorwaarde in het ‘compromis de vente’ op te nemen.

Grond kopen in Frankrijk: advies door een ervaren specialist

Grond kopen in Zuid-Frankrijk of in een ander deel van het land plannen om een mooi huis te (laten) bouwen? Voorkom bekende valkuilen, door goed te letten op de nutsvoorzieningen, de grondwerken en een grondonderzoek. Het voorkomt lastige en kostbare situaties, die u had kunnen voorkomen.
Benieuwd hoe we u kunnen behoeden voor deze valkuilen en hoe we dat recent bij andere klanten deden? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.

Laat een reactie achter