Huis in Frankrijk met een chambre d’hotes: ‘Onze droom gerealiseerd’

‘Een huis kopen in Zuid-Frankrijk en dat combineren met een chambre d’hotes’, dat was de wens van de familie Agterdenbos. Zij benaderden ons op de SecondHome-beurs in Nederland, waar we hen vertelden over de mogelijkheden om een huis te kopen in Zuid-Frankrijk. En over de combinatie met gedeeltelijke verhuur, ook al is dat niets iets waar onze klanten normaal gesproken standaard naar op zoek zijn.
De familie wilde graag stoppen met werken en een huis bouwen in Frankrijk. Door dat te combineren met verhuur aan toeristen zou er toch wat inkomen beschikbaar blijven, volgens de berekeningen genoeg om van te kunnen leven. Oorspronkelijk werd er gedacht aan de regio Drome, als ideale uitvalsbasis voor het nieuwe bestaan.

Analyse van de verhuurmarkt en de regio Vaucluse
We nodigden de familie uit op ons kantoor en planden daarna een oriëntatiedag in Frankrijk. Daar lieten we hen een aantal door ons gebouwde huizen in Zuid-Frankrijk zien. De familie was overtuigd en tekende de officiële zoekopdracht, op basis waarvan we aan de slag gingen.
We werkten samen met hoofdmakelaar Werner Spranghers om de verhuurmarkt te analyseren. Daaruit bleek dat de regio Vaucluse het best geschikt bleek, vooral vanwege de Mont Ventoux in het gebied. Er komen jaarlijks 700.000 mensen naartoe om deze wandelend of fietsend te beklimmen. Toeristen die op zoek zijn naar mooie accommodaties in de omgeving.
Vooral in het voorjaar en het najaar is er veel vraag naar chambre d’hôtes en gites, met name door de fietsers die naar het gebied komen. Een huis te koop in Zuid-Frankrijk met de mogelijkheid tot verhuur is op die manier een aantrekkelijke keuze.

2.000m2 bouwgrond met uitzicht op de Mont Ventoux
Bovendien maakten we een grondige analyse van zowel de mogelijkheden om een bestaande woning te renoveren als een volledig nieuw huis in Zuid-Frankrijk te bouwen. Dat laatste bleek de voorkeur te genieten, om te kunnen voldoen aan de huidige luxe-wensen van veel huurders. Met een ideale indeling van de ruimtes, grote ramen met veel lichtinval en de juiste verhouding tussen slaapkamers, badkamers en de keuken. Via WhatsApp en e-mail hielden we de familie op de hoogte van bouwgronden die we vonden, geschikt om een huis te gaan bouwen dat aan al hun wensen voldeed.
Het huis kopen in Zuid-Frankrijk was van de baan, maar daar kwam de ideale 2.000m2 bouwgrond met uniek uitzicht op de Mont Ventoux voor terug. Samen met de familie maakten we een ontwerp van de woning, waarin we rekening hielden met allerlei belangrijke zaken. De klant had een duidelijk beeld van hoe het ontwerp eruit moest gaan zien. Onze architect ging met de familie in gesprek en gaf het idee invulling op basis van concrete plannen.
Het gebouwde huis in Frankrijk bestaat nu uit een ruime eigen woning, naast 3 chambre d’hôtes en een gite. Daarmee is ruimschoots aan de wensen voldaan, met de mogelijkheid om uit de verhuur voldoende inkomsten te genereren om er heerlijk te kunnen wonen zonder nog langer te hoeven werken.

3 slaapkamers als chambre d’hotes met panoramisch uitzicht
Fietsers die rondom de Mont Ventoux een mooie accommodatie zoeken kunnen in de chambre d’hôtes rekenen op 3 slaapkamers, waarmee de woning geschikt is voor zowel stellen, gezinnen als voor grotere groepen. Zij kunnen genieten van een prachtig panoramisch uitzicht op de Mont Ventoux, de berg die ze later die dag zullen beklimmen of waar ze eerder tijdens de reis op de top stonden.
Fietsers en wandelaars genieten enorm van deze magische berg, waardoor we er vertrouwen in hebben dat de familie er een heerlijk verblijf zal hebben. In de eigen woning en met de gasten die er graag verblijven. In de comfortabele luxe van vandaag de dag, op een uniek stukje bouwgrond in Frankrijk.
Wij vonden voor de familie de unieke bouwgrond en verzorgden daarna de bouwbegeleiding . Dat betekent dat we de bouw vakkundig hebben begeleid en dat we hebben toegezien op bijvoorbeeld het hoge afwerkingsniveau van de chambre d’hôtes en de gite. Daarnaast hebben we de leiding gevoerd over de inrichting van het terrein, waardoor de oplevering binnenkort voelt als een prachtige kers op de taart. Als bekroning op ons harde werk de afgelopen periode, maar vooral als prachtig nieuw begin voor de familie die er naar verwachting heerlijk ontspannen zal wonen.
Benieuwd naar de chambre d’hôtes van de familie in Zuid-Frankrijk bij de Mont Ventoux? Bekijk ze op hun website (www.cascavelle.fr) als u een paar nachten in deze prachtige regio wil verblijven.

Laat een reactie achter